maandag 6 mei 2013

3de Infomoment - 28 mei 2013

Cohousing Pajottenland zoekt op 28-05-2013  naar kandidaat-cohousers

Cohousing Pajottenland is een vzw met het doel een samenhuisproject te realiseren in het Pajottenland. Hiertoe is de vzw op zoek naar zowel geïnteresseerde leden, als naar potentiële sites. Vandaag telt de vzw 16 leden en kandidaat-leden (goed voor 11 eenheden), en onderzoekt ze een potentiële site, in Halle. Wie zich aangesproken voelt door deze nieuwe manier van wonen, en op zoek is naar een woonst in de regio Pajottenland, is meer dan welkom op deze info-avond. 

Cohousing of samenhuizen is booming in België, maar bestaat al langer in Denemarken en de VS. Wie samenhuist, schaft in groep een eigendom aan, die vervolgens wordt verdeeld in een aantal privéwoonsten én gemeenschappelijke delen. 
Verwar samenhuizen daarom niet met zweverige hippiecommunes. Cohousing is een rationele keuze om efficiënt en duurzaam te wonen. Men woont apart, maar men kan samen delen. Door huizen samen te plaatsen, hebben de bewoners meer ruimte voor een grote tuin met een centraal paviljoen, voorzien van feestzaal, werkruimtes, gastenkamers.... Wie wil, kan verder delen -  denk aan gedeelde wasmachines en grasmaaiers, maar ook aan een gezamenlijke kinderopvang. In wezen kan alles, maar hoeft niets; het zijn de bewoners die zelf beslissen. De gemeenschappelijke voorzieningen maken het wonen alleszins goedkoper, milieuvriendelijker, en socialer. 
Cohousing leunt juridisch dicht aan bij het bewonen van een appartement. Een bewoner is eigenaar van zijn privé-wooneenheid, en mede-eigenaar van de gemeenschappelijke delen. Alleen zijn deze delen in een samenhuisproject een pak uitgebreider dan bij een klassiek appartement.

Meer weten? Kom onze info-avond op 28 mei 2013 op de volgende locatie :


Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek
Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek
Lokaal 304


Stuur alvast een berichtje op onderstaand mailadres indien je interesse hebt om langs te komen.

cohousingpajottenland@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten